Se framtiden an

Kvinnliga kontra manliga yrken


skrivet den 15 aug av Admin, klockan:08:27
En fråga som jag tycker är intressant att diskutera är om det finns skillnad bland män och kvinnor på hur vi väljer ett visst yrke. Vad baserar vi våra val på? Jag har inte läst något speciellt om just detta så jag kan inte uttala mig om det är på det ena eller andra sättet men det skulle vara intressant att läsa om det finns någon gjord undersökning. En annan sak som jag undrar och tycker skulle vara intressant att veta är om vi undermedvetet väljer yrke beroende på om ett visst yrke ses vara mer manligt eller kvinnligt. Är det över huvud taget så att vissa yrken är mer manliga eller mer kvinnliga än andra? Hur ska man annars förklara att en del yrken nästan enbart utgörs av kvinnor och andra enbart av män? Jag själv arbetar inom ett yrke som domineras av kvinnor och nu efter några år så kan jag inte säga att det direkt har skett någon större förändring. Det är fortfarande många kvinnor och för få män. Den bästa arbetsplatsen tror jag är den där det är blandat.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt